Christmas Etiopiassa

Etiopia on yksi vanhimmista Afrikan ja yksi harvoista, jossa antiikin juliaanisen kalenterin mukaisesti ja Koptilainen kirkko on edelleen noudatetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että täällä joulua vietetään 7. tammikuuta sijasta 25 joulukuu, ja joulun kutsutaan “Ye Ganna Bal” joka tarkoittaa Kristuksen syntymä. Tänä päivänä, kirkossa on tiukka uskonnollinen noudattamista eikä vain olla loma muodollisuus. Päivä vietetään hyvässä hengessä ja siellä on paljon elinvoiman ilmassa. Tämä värikäs festivaali voi mennä päiviä, joskus. Perhe ja ystävät kokoontuvat langeta hyvää ruokaa, jumalanpalveluksia ja perinteisiä pelejä. Etiopia on valtava maa, jossa on yli kahdeksankymmentä kielten ja kulttuurien epäilemättä niin, että perinteet ovat hyvin erilaisia. Etiopian Joulu on yhdistelmä monia eri tapoja. Lue oppia lisää Etiopian tapoja viettää joulua.

Etiopian Joulu Tulli

Jouluaatto
Tammikuun 6., Etiopian jouluaattona, ihmiset tarkkailla nopeasti. Kaupunki on täynnä pyhiinvaeltajia rukoilemassa, laulamassa ja laulaa joululauluja kaduilla. Nopea on rikki seuraavana päivänä aamunkoitteessa, seurasi värikäs kulkue.

White Colour
Massan, kaikki on verhottu ohut, valkoinen puuvilla perinteinen kangas nimeltään Shamma jossa on kirkas raidat lopussa. Tämä vaate on kulunut kuin tooga, mutta kaupunkien etiopialaiset vain käyttävät valkoista Länsi asuun. Papit käyttävät turbaanit, puna-valkoiset vaatteet ja kuljettaa värikäs fringed sateenvarjoja.

Mass
Massat käydään ikivanhoja kirkkoja sekä uudempiin, modernit kirkot on suunniteltu kolme ympyröitä. Nykyaikaisessa kirkoissa, kuoro kokoontuu vuonna ulkokehällä. Jokainen henkilö saapuu kirkkoon annetaan kynttilä ja he keräävät toisessa ympyrässä. Miehet erotetaan naiset tässä seurakunnassa. Keskimmäinen ympyrä on kaikkeinpyhimpään ja tämä on silloin papit koota. Massa voi kestää niin kauan kuin kolme tuntia tai todennäköisesti jopa enemmän.

Perinteiset pelit
Koska “Ganna” on enemmän uskonnollinen juhlamenot, lahjat eivät ole oikeastaan ​​osa kausi. Muut kuin uusia vaatteita, lapset eivät saa paljon. Sen sijaan ruoka ja pelit ovat suuria kohokohtia. Paljon perinteisiä pelejä pelataan tällä kaudella. Miesten ja poikien pelata peliä nimeltä “Ganna” joka pelataan kaareva keppiä ja pyöreä pallo. Toinen Joulu Sport pelasi kutsutaan yeferas Suk “, jossa miehet ratsastaa hevosen selässä ja ampua keihäänsä toisiaan.

“Ganna” herkut
Etiopian joulujuhlaa sisältää ruokia kuten Doro Wat, Injera ja kotitekoista viiniä tai olutta. Doro Wat on mausteinen muhennos vihanneksia sisältävät ja lihaa. Ostot vuohi tai lehmä, ja teurastuksen sen muhennos, on osa valmisteluja liikaa. Injera on litteä pyöreä sourdough leipä, jota käytetään tarjoiluun siten, korvaa ruokailuvälineet. Doro Wat tarjoillaan kauniisti koristeltu koreja.

Timkat-Post Celebration
Kaksitoista päivää Ganna, 19. tammikuuta, etiopialaiset juhlia festivaali nimeltään Timkat. Tämä on kuin jatkoa “Ganna” ja se merkitsee kasteen Kristuksen. Aivan kuten on Ganna, Shamma on kuluneet ihmiset Timkat myös. Erityinen lyömäsoitin metalli levyt, nimeltään sistrum tekee kulkue Timkat että paljon enemmän juhlava.

Eri maailmaan ja varmasti hyvin erilainen tapa juhlistaa joulua on mitä joulu Etiopiassa on kyse. Tässä toivoen tietoa Etiopian joulutapoja on valaistunut sinulle erilaisia ​​tapoja, miten joulua vietetään.

Christmas Norjassa
Ranskan Joululaulut
Saksan Joululaulut
Outdoor joulukoristeita
Joulu Unkarissa
Joulu lelut Girls
Lyhyt Christmas Poems
Joulun runo Husband
Lapset Joulu Rukoukset
Christmas Britanniassa
Christmas Tree Care

Leave a Reply