Christmas Romaniassa

Joulu, tai Craciun Romaniassa, kuten lähes kaikissa muissa maissa, vietetään 25. joulukuuta. Tämä kausi on hyvin erityinen romanialaisille, koska se ennakoi klusterin festivaaleja. Kuukausi pitkä joulujuhlissa alkaa 6. joulukuuta, on Pyhän Nikolauksen päivänä, jonka jälkeen Ignat Day 20. joulukuuta jouluaatto 24. joulukuuta, joulun 25. joulukuuta uudenvuodenaatto 31. päivänä joulukuuta, Saint Basils Day 1. tammikuuta, Boboteaza (loppiainen Day) on 6. tammikuuta ja Santion (Pyhän Johanneksen päivä) 7. tammikuuta. Joten on selvää, että valmistelut festivaalikauden voi olla hyvin kiireistä. Ei vain tätä, Romanian joulun perinteet ovat paljon erilainen kuin muiden maiden. Uskonnollinen ja ylpeä antiikin perinteen, romanialaiset vieläkään onnistuneet pitämään pakanallisia rituaaleja ja legendoja elossa. Jos olet utelias tietää Romanian joulujuhlissa, jatka lukemista selvittää, kuinka romanialaisille juhlia joulua.

Joulun Perinteet & Customs Romaniassa

Isoisä Krechun ja Pyhän Nikolauksen
Käsite Joulupukki on hieman erilainen Romaniassa. Saint Nicholas ja Santa Claus on erilainen Romanian perinne. Saint Nicholas tekee vierailun 6. joulukuuta, kun taas isoisä Krechun, Romanian versio Joulupukista, tuo Joululahjat ja joulukuusi 25. joulukuuta. Mukaan Romanian vakaumukseen, vakaa jossa Kristus syntyi, kuuluu isoisä Krechun.

Carols
Romanian joulumyynti on ominaista melodista joululauluja lauletaan lapsille etenkin ensimmäisenä päivänä joulun. Lapset pitävät paperia tähteä maalattu Raamatun kohtauksia ja johtaja Carol konserni omistaa kauniisti koristellut puiset tähden nimeltään Steaua. Carolers saada monia lahjoja kunkin talon, vastineeksi niiden suorituskykyä. Nämä lahjat voivat olla omenat, pähkinät, perinteisiä leivonnaisia ​​ja jopa rahaa. Käytäntö laulaa joululauluja tunnetaan Colinide. Steaua, TreiPastori ja Mos Craciun ovat joitakin suosituimmista Romanian joululauluja.

Ignatius
Ignatius tehdään viisi päivää ennen joulua eli 20. joulukuuta kunniaksi Saint Ignatius. Tässä yhteydessä on tunnusomaista uhraamalla sikaa, joka on tehty jokaiseen Romanian taloudessa. Mielenkiintoista on, että siat valittu uhrata ovat hyvin syötetty, usein painavat keskimäärin 300 kiloa. Uhri on yleensä tehnyt takapihalle talon halkaisemalla sian kurkku terävällä veitsellä. Kun matriarkka täyttää sian kärsä pilli ja singes se, patriarkka tekee symboli risti eläimen pään. Siunattu liha on sitten keittää ja sian hautajaiset juhla tarjoillaan perheenjäseniä ja ystäviä.

Ajunul Craciunului Juhlat
Termi Ajunul Craciunuli merkitsee jouluaattona. Jouluaaton juhla alkaa koristelu joulukuuset. Tämän jälkeen rituaali vaihtaa lahjoja. Mos Craciun tai isoisä Krechun, Romanian Joulupukki, tuo jouluna lahjoja lapsille. Toisin kuin muissa maissa, lapset eivät jätä mitään toffeet tai evästeitä niiden Santa. Knot-muotoinen leipä, makeiset, hedelmät, pähkinät ja leivonnaiset ovat joitakin yhteisiä joululahjoja.

Jouluateria
Romanian joulupöytään tai Craciun on usean ruokalajin ateria. Huuli smacking reseptejä kuten erilaisia ​​makkaroita, luumu viini, suolakurkkua ja Sarmale (hapankaali täytetty naudan-ja sianlihaa, timjami, riisi ja mausteet) ovat joitakin perinteisiä ruokia. Kehittää illallinen päättyy Cozonaci, kakku täynnä rusinoita ja pähkinöitä.

Romanian joulujuhlissa noudattaa erilaista perinnettä, joka on enemmän yhtäläisyyksiä vanhan maailman. Vaikka Joulu maailmalla juhlitaan nykyaikaisen avatar, romanialaiset edelleen pitävät perinteitä ja rituaaleja rakas heidän sydämensä.

Antique joulukoristeet
Legend of Christmas Angels
Espanjan Joululaulut
Legend Of Candy Cane
Legend of Evergreen Trees
Christmas Romaniassa
Joulu Portugalissa
Christmas Tree Teemat
Christmas Puolassa
Christmas Venäjällä
Joulun Hotel koristelu

Leave a Reply