Joulu Ukrainassa

Tärkein osa jouluaatto juhlia on pyhässä ehtoollisessa kutsutaan Sviata Vechera. Ruokaa on vähän heinää kirjaillut pöytäliinoja symboloivan seimessä Betlehemin jossa Kristus syntyi. Lapset ilmoittaa ulkonäkö ensimmäisen Star Itä iltataivaalla ja illallinen on alkanut. Tähti symboloi Trek Kolme viisasta miestä. Vaikka pää kotitalouden tuo nippu vehnää kutsutaan didukh “(eli isoisä spirit) kotona maatalousyhteisöjen symboloivan perheen esivanhemmat ja korostaa antiikin ja rikkaiden vehnän viljely Ukrainan että on henkilökunnan elämän ukrainalaisia ​​kautta vuosisatojen. Kaupungeissa ihmiset sisustaa ruokapöydässä muutaman varret kultainen vehnän maljakon “Didukh”.

Sviata Vechera alkaa rukouksella. Sitten isä sanoo perinteinen joulutervehdys, “Khristos rodyvsya!” tai “Khristos razhdayetsya” (eli Kristus syntyy!). Sitten muut perheenjäsenet vastata hänelle sanomalla “Slavite Yoho!” (Merkityksessä Let Us ylistykseksi!). Lopussa illallinen, perhe usein laulaa Kolyadky tai Ukrainan joululauluja. Silti monissa yhteisöissä, vanha perinne caroling on jatkettu nuoria tai kirkon jäsenet menevät ovelta ovelle keräämään lahjoituksia. Suosituin Ukrainan joululaulu on “Boh predvichny”, jotkut kirkastava Ukraina taas toiset ovat pakanallisten kappaleet muunnetaan Christian joululauluja.

Kirkko palvelut alkavat ennen puoltayötä jouluaattona ja jatka jouluun aamuisin. Aiemmin Isä Frost käytetään tuomaan lahjoja Ukrainan lapsia 19 joulukuu, mutta nyt päivämäärä on muuttunut joulun mennessä. Hän ajaa reki, johon vain kolme poroa valjastetaan. Snowflake Tyttö auttaa Isä Frost matkansa. Hän pukeutuu hopea sininen puku lohkottu valkoinen turkis ja lumihiutale kaltainen kruunu. Perinteiset ukrainan joulutapoja olivat täynnä värejä ja hilpeyttä. Joulua vietettiin 7 tammikuu täällä rauhallinen ja hiljainen tapahtuma muistuttaa meitä Kristuksen syntynyt Betlehemissä.

Totuus Christmas Star
Italian Joululaulut
Joulun seinäkoristeet
Christmas In Grönlanti
Joulutarina
Joulu Sveitsissä
Christmas Cakes & Pies Taikausko
Lahja Jumalan
Värit joulua
Legend Of Robin
Joulu leluja lapsille

Leave a Reply